top of page

OVER

Petra Reichert

portret whatts app (2).JPG

Al ruim 30 jaar werk ik als fysiotherapeute met kinderen en volwassenen in verschillende praktijken en instellingen. In de loop van de jaren is het me steeds meer duidelijk geworden dat er bij complexe klachten of klachten die telkens weer terugkeren, meestal meer aan de hand is dan alleen een lichamelijk ongemak. Bij een ‘normale’ behandeling is het niet gebruikelijk (vaak geen plaats) om te kijken naar achterliggende emotionele of psychische problemen.

 

Toch is dit mijns inziens de sleutel om te komen tot een prettiger leven met minder of geen pijn. Bij mijn behandelingen beperk ik me dan ook niet tot alleen het behandelen van de lichamelijke klacht, maar kijk ik samen met de cliënt naar achterliggende problemen en situaties.

 

Daarom kan een behandeling bestaan uit fysiotherapeutische interventies, maar maak ik zo nodig ook gebruik van IEMT-therapie. Ook een gerichte coaching (ACT) om ondersteuning te bieden aan zowel privé– als ook werk- gerelateerde problemen kan worden ingezet.

 

Ik ben op zoek naar hetgeen op een natuurlijke wijze mogelijk is om de gezondheid te verbeteren. Graag maak ik mensen er bewust van hoe ze zelf kunnen bijdragen aan hun gezondheid.

bottom of page